Sangat simple resepi, ambil dari senior, kak ika mazlan. thanks kak :)
Bahan- bahan:
any type of pasta, kalau carbonara aku suka fusili
fresh milk
butter
kiub pati ayam
mozarella cheese
tepung jagung
Cara- caranya:
Mula-mula, panaskan susu, amount yang nak guna depends on pasta yang ada, so pandai-pandai letak.
Dah agak panas,tapi bukan berbuih, masukkan dua sudu butter, kacau hingga cair. Then, masukkan satu kiub pati ayam. Kacau hingga semuanya sebati. Then, masukkan cheese, kacau lagi hingga likat. Dalam mangkuk lain, bancuh satu sudu tepung jagung, then masukkan ke dalam periuk. Kacau hingga sebati. Last sekali, rasalah, dah cukup masin tak. Kalau tak masin, tambah garam sedikit.
Untuk condiment, aku rebus brokoli dan sosej, then, masukkan kedalam periuk td bersama pasta yang telah direbus.
Siap!
No comments:
Post a Comment